|
|
|
... elkészített pácban kb. 1/2 órát állni hagyjuk. Wokban olajat melegítünk és folyamatos keverés mellett a húst készre sütjük.
Amikor kész, a wokból kiszedjük a húst, majd a visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott újhagymát, zellert és a mandulát. Hozzáadjuk a húsos szószt, összemelegítjük, majd apróra vágott bazsalikommal meghintve tálaljuk. Köretnek jázmin rizs ... |
2018-09-09 16:24:09 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 2 zöld-paprika (vagy 10 dkg konzervlecsó), 80 dkg burgonya, só, 1 kanál pirospaprika.
A combokat megsózzuk, lisztbe mártjuk, és az olajban átsütjük, majd, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban apróra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és annyi vízzel engedjük fel, hogy a visszatett csirkecombokat ellepje. ... |
|
2018-04-20 11:27:15 |
|
|
|
|
|
|
... borssal.
A leszeletelt kiklopfolt tarjaszeleteket fűszeres páccal bekenjük, és egy éjszakát állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben kevés olajban megsütjük.
A hús visszamaradt zsiradékában a héjában megfőzött, cikkekre vágott burgonyát megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, vágott petrezselyemmel.
Tálalásnál a felhalmozott burgonyára t... |
2018-03-16 05:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... fûszeres hússzeletekre szórjuk. Szorosan felgöngyöljük, hústûvel összetûzzük, majd a közepesen forró olívaolajon, minden oldalukat pirosra sütjük.
A megsült hús visszamaradt szaftjához hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor felforr, lehúzzuk a tûzről.
A kroketthez a nagyobb darabokra vágott burgonyát sózott vízben p... |
|
2018-01-13 15:14:15 |
|
|
|
|
|
|
... gombát, paradicsomszósz. Lassan pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerezzük törött borssal, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Fehérbort, a csirke sütéséből visszamaradt zsírt, kimagozott olajbogyót adunk hozzá, és összeforraljuk. Az egészet a csirkére öntjük, és lassan pároljuk egy keveset. A zsemlét felkockázzuk, vajban megpirítjuk. A zsemlekrutonokka... |
|
2018-01-09 07:06:06 |
|
|
|
|
|
|
... mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kb. két-két perc oldalanként.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, és a bacont.
Két perc pirítás után hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a gombát.
Újabb két perc pirítás után h... |
2017-12-20 13:11:29 |
|
|
|
|
|
|
... só,bors,oregánó
A sót, a borsot, és az oregánót összekeverjük. Ezzel a keverékkel meghintjük a kivert hússzeleteket. A olajban a húsokat mindkét oldalukon átsütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Egy tálkában összedolgozzuk a cukrot, pirospaprikát, sűrített paradicsomot, borecetet, citromlevet, sót, és felengedjük vízzel.... |
2017-06-28 11:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
A húst a fokhagyma felével a tejbe áztatjuk. Legjobb előző nap, de legalább 1 órát álljon. A húst lecsepegtetjük.
A visszamaradt tejbe beletesszük a tojást, a borsot, a reszelt burgonyát és a lisztet, majd sűrű masszává keverjük. A húst lisztezzük, a krumplis masszába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
... |
2017-01-15 07:56:05 |
|
|
|
|
|
|
... ültetjük, és 1/2 cm-nyi vizet öntünk alájuk. 180 fokos, előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd kivesszük őket. Ha kissé kihűltek, az alufóliából kigöngyöljük a húsokat, és a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk őket.
Megjegyzés
A farinátát az olasz étteremben tanultam, a... |
2016-12-05 21:21:46 |
|
|
|
|
|
|
... ültetjük, és 1/2 cm-nyi vizet öntünk alájuk. 180 fokos, előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd kivesszük őket. Ha kissé kihűltek, az alufóliából kigöngyöljük a húsokat, és a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk őket.
Megjegyzés
A farinátát az olasz étteremben tanultam, a... |
2016-11-29 21:04:57 |
|
|
|
|